Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ράλι στα ευρωπαϊκά ομόλογα μετά τις ανακοινώσεις της FED



Η επιφυλακτική στάση που κράτησε η Fed σχετικά με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, οδήγησε σε ράλι τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα με τους επενδυτές να ψάχνουν ένα πιο ασφαλές καταφύγιο.

Στον απόηχο της απόφασης της κεντρικής τράπεζας να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της κοντά στο μηδέν τονίζοντας ότι δεν αναμένεται κάποια αύξηση των επιτοκίων έως το 2022, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς καταγράφει πτώση 6 μονάδων βάσης στο 1,29%. Συνολικά τον τελευταίο μήνα έχει υποχωρήσει κατά 84 μονάδες βάσης, ενώ κινείται 146 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς καταγράφει πτώση 5 μονάδων βάσης στο 0,39%. To ισπανικό δεκαετές καταγράφει πτώση 5 μονάδων βάσης στο 0,62%, ενώ το ιταλικό δεκαετές καταγράφει πτώση 7 μονάδων βάσης στο 1,48%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στο Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα, κατά το οποίο θα συζητηθεί τόσο η πρόταση της Κομισιόν σχετικά με το ταμείο ανάκαμψης όσο και το θέμα του νέου προέδρου του Eurogroup.