Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ο ατίθασος νέος που κατέκτησε τον κόσμο των επιχειρήσεων

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos,  πρωτεργάτης στην εταιρική διακυβέρνηση, με έμφαση στη βιωσιμότητα και την καινοτομία, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος έθεσε τις βάσεις για μια πλήρως βιώσιμη και περιβαλλοντικά υπεύθυνη βιομηχανία. Το 2021, δεσμεύτηκε για τη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 30% μέχρι το 2030, σε σύγκριση με το 2019, και την επίτευξη ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος μέχρι το 2050. Με αυτή την κίνηση, η MYTILINEOS έγινε μία από τις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη και παγκοσμίως που υιοθετούν τόσο φιλόδοξους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Το 2022, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, με τη μετατροπή της εταιρείας σε MYTILINEOS Energy & Metals, έδωσε έμφαση στη μετάβαση προς την πράσινη ενέργεια και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, έχοντας στο επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, στοχεύοντας σε συνεχή ανάπτυξη και δημιουργία αξίας.

Η MYTILINEOS-Energy & Metals, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Μυτιληναίου ως Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου, είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές και ενεργειακές εταιρείες στην Ελλάδα. Απασχολεί περισσότερους από 5.442 εργαζόμενους, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, και έχει παρουσία σε όλες τις ηπείρους. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε €6,306 δισ., παρουσιάζοντας αύξηση 137% σε σχέση με τα €2,664 δισ. του 2021, ενώ τα EBITDA έφτασαν τα €823 εκατ. σε σύγκριση με τα €359 εκατ. το 2021.

Πηγή άρθρου:
Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ο ατίθασος νέος που κατέκτησε τον κόσμο των επιχειρήσεων