Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Πάνος Γερμανός: Η αθόρυβη δύναμη πίσω από τις μεγάλες συμφωνίες

Παρά το γεγονός ότι έχει εμπλακεί σε πλήθος σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών τα τελευταία χρόνια, ο Πάνος Γερμανός διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ, αποφεύγοντας τη δημοσιότητα. Το ίδιο έκανε και στην πιο πρόσφατη κίνησή του, η οποία προκάλεσε αίσθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η συμφωνία αφορά την απόκτηση του 53% της Entersoft, έναντι 8 ευρώ ανά μετοχή, γεγονός που ενίσχυσε τις αποτιμήσεις όλων των εισηγμένων εταιρειών στον χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

Η αρχή της καριέρας του έγινε με ένα μικρό κατάστημα μπαταριών στο κέντρο της Αθήνας τη δεκαετία του ’80, το οποίο αποτέλεσε το θεμέλιο για την αλυσίδα καταστημάτων «ΓΕΡΜΑΝΟΣ». Η αλυσίδα, πέρα από τις μπαταρίες, μπήκε και στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, ενώ το 2000 μπήκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές της εποχής (207 εκατ. ευρώ).

Αργότερα, έχτισε ένα ισχυρό δίκτυο επιχειρήσεων στον κλάδο των μπαταριών, με την εξαγορά της SUNLIGHT το 1991, ενώ το 2005 δημιούργησε την αλυσίδα καταστημάτων Public, η οποία αργότερα ενσωμάτωσε και τα Media Markt.

Πηγή άρθρου:
Πάνος Γερμανός: Η αθόρυβη δύναμη πίσω από τις μεγάλες συμφωνίες