Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Ο Πάνος Γερμανός αλλάζει την αγορά ηλεκτρικών. Το deal με τη Media Markt

Ο Πάνος Γερμανός «φλέρταρε» για αρκετούς μήνες με την Media Markt και έπειτα από διαπραγματεύσεις έκλεισε ακόμα ένα δυνατό deal. Τα Public, συμφερόντων του, και η Media Markt ενώνουν τις δυνάμεις τους και σκοπεύουν να κατακτήσουν την αγορά ηλεκτρικών συσκευών.

Ο επιχειρηματίας, που φημίζεται για την ικανότητα του να διαβλέπει τις ευκαιρίες στην αγορά και να κλείνει συμφέρουσες οικονομικές συμφωνίες, είχε νωρίτερα εισχωρήσει στην αγορά λευκών ηλεκτρικών συσκευών, αποκτώντας την αποκλειστική διανομή των αντίστοιχων προϊόντων της Sharp σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω της Westnet.
Πάνος Γερμανός
Η καινούρια σύμπραξη με την Media markt, η οποία βρήκε σε αυτή την πιο συμφέρουσα λύση για την παραμονή της στην Ελλάδα, αφορά τη δημιουργία μιας νέας, ανταγωνιστικής εταιρείας η οποία θα προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες σε προμηθευτές και καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Olympia, μέτοχος της εταιρείας Public, θα έχει πλειοψηφική συμμετοχή ελέγχοντας το 75%, ενώ ο Όμιλος MediaMarktSaturn θα ελέγχει το 25%. Σύμφωνα με τις προβλέψεις κύκλος εργασιών της νέας αυτής επιχειρηματικής οντότητας αναμένεται να ξεπεράσει τα 450 εκατ. ευρώ.

Διαβάσρε περισσότερα: www.kathimerini.gr