Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Πάνος Γερμανός: Η αγάπη του για τις μπαταρίες έφτασε στην Αμερική

 

Ο Πάνος Γερμανός είναι ο ορισμός του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία. Παιδί πολυμελούς οικογένειας, ξεκίνησε από τις Μηλιές του νομού Ηλείας για να σπουδάσει στην Αθήνα, αποφασισμένος να τα καταφέρει. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Οικονομικό της Νομικής και στη συνέχεια άρχισε την ενασχόλησή του με τον κλάδο των μπαταριών ως στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες. 


 

Η ανάγκη να δημιουργήσει κάτι δικό του, τον οδήγησε να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, το οποίο έμελλε να είναι η αρχή ενός διεθνούς δικτύου πωλήσεων μπαταριών, αξεσουάρ και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Ο Πάνος Γερμανός, στην πορεία της καριέρας του, ασχολήθηκε με διάφορους τομείς όπως η τεχνολογία, το retail και το real estate. Όμως η αφετηρία του, οι μπαταρίες δηλαδή, παραμένουν η μεγάλη του αγάπη.

Στον Όμιλο Olympia, ιδρύσεως του, πρωταγωνιστεί η εταιρεία παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών Sunlight. Από μια μικρή μονάδα στην ακριτική Ξάνθη, έφτασε σήμερα να βρίσκεται στο επίκεντρο με παγκόσμιες καινοτομίες και πολλές διακρίσεις. Πρόσφατα μάλιστα επεκτάθηκε στρατηγικά και στην Αμερική με μια νέα θυγατρική αλλά και μια υπερσύγχρονη μονάδα συναρμολόγησης η οποία αναμένεται σύντομα να τεθεί σε λειτουργία.

Η φιλοδοξίες όμως δεν σταματούν ούτε εδώ και η Sunlight θα μπορούσε να είναι η νέα Tesla!

Πηγή:  Πάνος Γερμανός: O Έλληνας Musk φορτίζει το...American dream του