Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Delta Airlines: Θα αντλήσει $9 δισ. στη μεγαλύτερη συμφωνία χρέους του αεροπορικού κλάδου

Η Delta Air Lines θα αντλήσει το ποσό των 9 δισ. δολαρίων στη μεγαλύτερη συμφωνία χρέους που έχει συναφθεί στον αεροπορικό κλάδο, καθώς ο αερομεταφορέας συγκεντρώνει μεγάλη στήριξη από τους επενδυτές για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις επιπτώσεις της πανδημίας.

Το χρέος ξεπερνά το αρχικό ποσό των 6,5 δισ. δολαρίων, το οποίο αποτελούνταν από ομόλογα αξίας 4 δισ. δολαρίων και δάνεια αξίας 2,5 δισ. δολαρίων. Και τα δύο θα υποστηριχθούν από το πρόγραμμα πιστότητας της Delta, ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά ως εγγύση και εμπνεύστηκε η United Airlines Holdings.

Τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν θα ενισχύουν τη ρευστότητα της Delta καθώς δαπανά περί τα 750 εκατ. δολάρια σε μετρητά τον μήνα και η επιβατική κίνηση ανέρχεται στο μόλις 30% σε σχέση με τα επίπεδα που βρισκόταν το ίδιο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με memo του CEO Ed Bastian την Τρίτη. Με τη νέα χρηματοδότηση, η Delta δεν σκοπεύει να λάβει επιπλέον δάνειο με τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του σχεδίου CARES.

Στόχος της Delta φέρεται να είναι να εκδώσει ομόλογα με ωρίμανση πέντε ετών που ενδέχεται να έχουν απόδοση περίπου 4,75% και άλλη μια μερίδα με ωρίμανση 8 ετών που θα χουν απόδοση κοντά στο 5%.  

Πηγή: https://www.capital.gr/diethni/3481141/delta-airlines-tha-antlisei-9-dis-sti-megaluteri-sumfonia-xreous-tou-aeroporikou-kladou