Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του Youth Empowered: The HoReCa Edition

Το Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης απασχολησιμότητας του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, υλοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα τον πρώτο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων του Youth Empowered: The HoReCa Edition.


Σκοπός της νέας ενότητας του προγράμματος είναι να υποστηρίξει τους νέους που απασχολούνται στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού και αναζητούν τρόπους να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους ή να αποκτήσουν νέες, προκειμένου να ανταποκριθούν με δυναμικό τρόπο στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Στις 28-30 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 560 νέοι και νέες προερχόμενοι από τον κλάδο του HoReCa, έζησαν ένα τριήμερο με πλούσιο περιεχόμενο, σύγχρονες θεματικές, διαδραστικά workshops και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Στόχος των digital σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν εντελώς δωρεάν ήταν να προσφέρουν στους συμμετέχοντες νέες δεξιότητες μέσω upskilling και reskilling, ώστε να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα στον κλάδο του HoReCa ή σε όποιον άλλο κλάδο τους ενδιαφέρει. Έμπειρα στελέχη από την αγορά εργασίας, ήταν εκεί ως μέντορες για να τους καθοδηγήσουν. Μέσω μίας σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις και να αλληλεπιδράσουν με τους μέντορες.

Επιπλέον των σεμιναρίων, το Youth Empowered: The HoReCa Edition πρόσφερε:

- δέκα υποτροφίες Bartending από την Barphilosophy, για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο και τους bartenders που θέλουν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους, και 

- δύο υποτροφίες για Front-End Software Development από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Tech Academy του Foun.dation, για τους νέους που επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα της Πληροφορικής

Το Youth Empowered: The HoReCa Edition υλοποιείται με την στρατηγική συνεργασία της Workathlon που ειδικεύεται στην εύρεση προσωπικού για τον τουρισμό και την εστίαση και του οργανισμού Found.ation που διαθέτει μοναδική εμπειρία στον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Όλη η εμπειρία από τα online σεμινάρια Youth Empowered: The HoReCa Edition είναι προσβάσιμη και διαδικτυακά μέσα από την ανανεωμένη ιστοσελίδα του προγράμματος www.youthempowered.gr. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμο και το νέο application του προγράμματος, μέσω Google Play και App Store.

Πηγή άρθρου:
https://www.capital.gr/epixeiriseis/3485920/coca-cola-tria-epsilon-oloklirothike-o-protos-kuklos-tou-youth-empowered-the-horeca-edition