Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Διάλογος για τη διεθνοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης με την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Μία ομάδα από 14 γερμανικά πανεπιστημιακά ιδρύματα επισκέφθηκε το σύγχρονο campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι ως μέρος του προγράμματος HAW International που προωθεί τη διεθνοποίηση των Γερμανικών Πανεπιστημίων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι των γερμανικών πανεπιστημίων ενημερώθηκαν για τις ακαδημαϊκές δυνατότητες και την ποικιλία των προγραμμάτων που προσφέρει το Κολλέγιο.

Εκπρόσωποι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρουσίασαν τις βέλτιστες πρακτικές, τις πρωτοβουλίες στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση, καθώς και τις δράσεις που καθιστούν το εκπαιδευτικό ίδρυμα επιτυχημένο παράδειγμα διεθνοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Επίσης, διοργανώθηκε μια εκδήλωση δικτύωσης, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να διερευνήσουν δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας.

Με τη συμμετοχή του σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη δημιουργία παγκόσμιας διασύνδεσης, την ανταλλαγή ιδεών και τη διερεύνηση πιθανών συνεργειών, όπως και η συγκεκριμένη, το Κολλέγιο εξελίσσεται δυναμικά, οικοδομώντας ουσιαστικές σχέσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και συμβάλλοντας στον μετασχηματισμό του εκπαιδευτικού τοπίου της χώρας.

Πηγή άρθρου:
Διάλογος για τη διεθνοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης με την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου