Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Τουρκία: Σενάρια για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης – Τι αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα

 

Σενάρια για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία παραμένει κλειστή από το 1971, διακινούνται στον τουρκικό Τύπο, όπου γίνεται λόγος για κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης, με στόχο το άνοιγμά της.

Σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Karar με τίτλο «Έκπληξη στη Θεολογική Σχολή», αναφέρεται ότι στις 29 Μαΐου, ο υπουργός Παιδείας της Τουρκίας, Γιουσούφ Τεκίν, επισκέφθηκε τη Σχολή και «συναντήθηκε με τους αρμόδιους του Πατριαρχείου και της ρωμαίικης κοινότητας».

«Αναφέροντας ότι το κτίριο έχει ιστορική σημασία, ο Τεκίν πρότεινε οι εργασίες αποκατάστασης να πραγματοποιηθούν πιστά στην αρχική αρχιτεκτονική τους. Επισκέφθηκε, επίσης, τη βιβλιοθήκη του σχολείου, η οποία φιλοξενεί 80 χιλιάδες τόμους», προστίθεται.

Η επαναλειτουργία της Σχολής, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, εξετάζεται στο πλαίσιο του «δεύτερου κύματος μεταρρυθμίσεων» που προετοιμάζεται από την τουρκική κυβέρνηση, μετά τις τοπικές εκλογές στις 31 Μαρτίου, χωρίς, όμως, ακόμη να διευκρινίζεται το περιεχόμενό τους.


ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr