Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Μεγάλες Εξαγορές και Νέα Σχέδια στο Λονδίνο με την Metlen

Ο όμιλος Metlen (πρώην Mytilineos) του Ευάγγελου Μυτιληναίου παρουσίασε το νέο του όνομα, το οποίο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία, εστιάζοντας στις επενδύσεις και την εξωστρέφεια. Παρά την αλλαγή ονόματος, η φιλοσοφία της εταιρείας παραμένει αμετάβλητη.

Η ιστορία της οικογένειας Μυτιληναίου, που ξεκίνησε πριν από 116 χρόνια, είναι στενά συνδεδεμένη με το επώνυμο "Μυτιληναίος". Το 1990, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ίδρυσε τον όμιλο "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ", συγκεντρώνοντας όλες τις οικογενειακές επιχειρήσεις, και το 1995 η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αξία 8 εκατ. δραχμές. Σήμερα, η αξία της φτάνει τα 5 δισ. ευρώ. Η οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησε τις μεταλλουργικές δραστηριότητες στον Πειραιά το 1908, και οι ρίζες του σημερινού ομίλου βρίσκονται στις αρχές του 20ού αιώνα.

Η μετονομασία σε «Metlen» σηματοδοτεί την συνέχιση του ταξιδιού της εταιρείας προς νέες προκλήσεις. «Είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε νέες κορυφές», δήλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, CEO της Metlen, στη Γενική Συνέλευση. Η Metlen έχει σχέδια για επενδύσεις άνω των 5,8 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα σε τέσσερα χρόνια, με 845 MW ήδη σε λειτουργία και 1,538 GW υπό κατασκευή, τα οποία θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2024. Στο τέλος του 2024, η εταιρεία θα διαθέτει 2,38 GW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία.

Πηγή άρθρου:
Ευάγγελος Μυτιληναίος: Μεγάλες Εξαγορές και Νέα Σχέδια στο Λονδίνο με την Metlen