Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Psychology Fair στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε το πρώτο Psychology Fair, ένα τετραήμερο online event με περισσότερες από 25 ομιλίες και συζητήσεις που επικεντρώθηκαν στις επαγγελματικές προοπτικές και την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών Ψυχολογίας. Αυτή η πρωτοβουλία της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είχε ως στόχο να εξοπλίσει τους φοιτητές με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα της Ψυχολογίας.

Μέλη της Ακαδημαϊκής Ομάδας της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πραγματοποίησαν επίσης ομιλίες, επικεντρώνοντας στις σύγχρονες πρακτικές της ψυχολογίας στη σημερινή κοινωνία. Επιπλέον, η Harmeet Kaur από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) παρουσίασε το “Careers Hub” του BPS, και η Dr. Rita Lopes, Senior Lecturer στο University of East London, μίλησε για τις σύγχρονες προσεγγίσεις στη Θετική Ψυχολογία.

Για να αποκτήσουν οι φοιτητές μια ολοκληρωμένη εικόνα για την άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώθηκαν διαδραστικά workshops και sessions συμβουλευτικής, καθώς και online συζητήσεις μεταξύ αποφοίτων και φοιτητών, όπου οι απόφοιτοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους μελλοντικούς συναδέλφους τους.

Τέλος, η Δρ. Μαρίνα Οικονόμου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α, ανέδειξε την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης τη σημασία της ψυχοεκπαίδευσης ως εργαλείο στην κλινική πρακτική των ψυχολόγων.

Πηγή άρθρου:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Psychology Fair στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο