Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Κίνηση ματ από τον κορυφαίο dealmaker Πάνο Γερμανό

Ο Πάνος Γερμανός έχει δικαίως χαρακτηριστεί από φίλους και αντιπάλους ως ο «Μίδας» των επιχειρηματικών συμφωνιών ή ο καλύτερος dealmaker της εποχής. Μπορεί να ανήκει στην παλιά σχολή επιχειρηματιών, αλλά η επιρροή του ξεπερνά τα συνηθισμένα, αποδεικνύοντας ότι ένας κορυφαίος επιχειρηματίας βλέπει μπροστά και ανοίγει νέους δρόμους.


Ο κ. Γερμανός, που γεννήθηκε το 1950 στις Μηλιές της Ηλείας, έχει βρεθεί στην κορυφή των επιχειρηματικών εξελίξεων για πάνω από τρεις δεκαετίες. Μεγαλωμένος σε μια πολυμελή οικογένεια ως ένα από τα δέκα παιδιά, ανέπτυξε νωρίς την ικανότητα του για τα οικονομικά και την επιχειρηματικότητα.

Ακόμη και στα 74 του χρόνια, συνεχίζει να σκέφτεται νέες επιχειρηματικές κινήσεις και δραστηριότητες, όπως η πρόσφατη συμφωνία για την εξαγορά του 53,73% της Entersoft.
Η προσφορά των 8 ευρώ ανά μετοχή, συνολικού ύψους 129 εκατ. ευρώ, εκτιμά την εταιρεία σε περίπου 240 εκατ. ευρώ, κάτι που θεωρήθηκε υψηλό τίμημα. Ωστόσο, όποιος έχει μελετήσει τις κινήσεις του επιχειρηματία τα τελευταία 30 χρόνια καταλαβαίνει ότι βλέπει κάτι περισσότερο. Ο ιδιος προβλέπει σημαντική ανάπτυξη της Entersoft και επιλέγει να επενδύσει σε μια αγορά που συνεχώς διευρύνεται.

Πηγή άρθρου:
Κίνηση ματ από τον κορυφαίο dealmaker Πάνο Γερμανό