Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Οι χρυσές επιχειρηματικές επιτυχίες του Πάνου Γερμανού

Γεννημένος στην Ηλεία, ο Πάνος Γερμανός ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό ως το μικρότερο παιδί μιας μεγάλης οικογένειας, και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο σοβαρούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Το επιχειρηματικό του ταξίδι ξεκίνησε τη δεκαετία του '80 από ένα μικρό κατάστημα μπαταριών στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό το κατάστημα αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη της αλυσίδας καταστημάτων "ΓΕΡΜΑΝΟΣ", η οποία επεκτάθηκε και στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2000, σε μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές της τελευταίας τριακονταετίας.

Το 2006, ίδρυσε τον Όμιλο Olympia, που αποτελεί την «ομπρέλα» όλων των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Σήμερα, ο Όμιλος περιλαμβάνει τις Public, Sunlight, Westnet και SoftOne. Για τη SoftOne, υπάρχουν φήμες για πιθανή συγχώνευση με την Entersoft, αν και αυτές έχουν επίσημα διαψευστεί. Ωστόσο, οι μελλοντικές εξελίξεις μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Επιπλέον, ο Γερμανός έχει σημαντική συμμετοχή και στη Lamda Development, κατέχοντας το 10% μέσω του επενδυτικού σχήματος Voxcove μαζί με τη VNK Capital.

Πηγή άρθρου:
Οι χρυσές επιχειρηματικές επιτυχίες του Πάνου Γερμανού