Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Πώς ο Ευάγγελος Μυτιληναίος πέτυχε την επιχειρηματική του καταξίωση

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, που πλησιάζει τα 70 του χρόνια, παρότι κατέχει μεγάλη περιουσία, παραμένει ταπεινός και προτιμά να διατηρεί χαμηλό προφίλ. Ακόμη και σε σημαντικές στιγμές, όπως η πρόσφατη βράβευσή του ως επίτιμο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο ίδιος σημείωσε με μετριοφροσύνη ότι: «Βραβεύομαι, ενώ απλώς θεωρώ ότι επιτελώ το καθήκον μου».

Ο κ. Μυτιληναίος οδήγησε τη MYTILINEOS μέσα από έναν εταιρικό μετασχηματισμό, μετατρέποντάς την σε μια «πράσινη» εταιρεία που επιδιώκει να προσφέρει μακροπρόθεσμη αξία στους μετόχους της, επικεντρωμένη στη βιώσιμη μεταλλουργία και ενέργεια. Η MYTILINEOS πρωτοστάτησε επίσης στην απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου, καθώς έγινε η πρώτη ιδιωτική επιχείρηση που δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της προμήθειας και εμπορίας φυσικού αερίου, προσφέροντας ασφαλή και ανταγωνιστική προμήθεια στους πελάτες της. Επιπρόσθετα, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Μυτιληναίου, η εταιρεία εξελίχθηκε στον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό και πάροχο ενέργειας στην Ελλάδα, μετά τη ΔΕΗ.

Μέσω της καθετοποίησης των δραστηριοτήτων της στον ενεργειακό τομέα, η MYTILINEOS έχει αναδειχθεί ως η πιο ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία. Το χαρτοφυλάκιό της σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχει πλέον φτάσει τα 12 GW, καλύπτοντας 5 ηπείρους, και η εταιρεία προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση, υπερβαίνοντας το 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Πηγή άρθρου:
Πώς ο Ευάγγελος Μυτιληναίος πέτυχε την επιχειρηματική του καταξίωση