Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Πορτογαλία: Τέσσερις νεκροί και πάνω από 40 τραυματίες από τις καταστροφικές πυρκαγιές

 Πορτογαλία: Τέσσερις νεκροί και πάνω από 40 τραυματίες από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Τραγικός είναι ο απολογισμός των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται στην κεντρική και βόρεια Πορτογαλία, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και πάνω από 40 έχουν τραυματιστεί.

Εξαιτίας των πυρκαγιών στην Πορτογαλία οι αρχές εκκένωσαν και άλλα χωριά στη διάρκεια της νύχτας. Τουλάχιστον 1.000 πυροσβέστες εργάστηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να ελέγξουν τέσσερις φωτιές στη βορειοδυτική πόλη Αβέιρο.

Πλάνα του Reuters δείχνουν κατοίκους να ρίχνουν νερό με κουβάδες στις φλόγες κοντά στην πόλη Νέλας, περίπου 50 χλμ. ανατολικά του Αβέιρο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 48 ενεργές πυρκαγιάς στην ηπειρωτική Πορτογαλία για την κατάσβεση των οποίων έχουν κινητοποιηθεί 5.000 πυροσβέστες.

Μόνο στο Αβέιρο, οι φλόγες έχουν κάψει περισσότερα από 100.000 στρέμματα δάσους και θαμνώδους βλάστησης τις τελευταίες δύο ημέρες, δήλωσαν αξιωματούχοι, περίπου την ίδια έκταση που αναλώθηκε από τις πυρκαγιές μέχρι το τέλος Αυγούστου σε όλη τη χώρα.
REUTERS/Pedro Nunes

Ο διοικητής της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών και πολιτικής προστασίας Αντρέ Φερνάντες δήλωσε αργά χθες πως οι φλόγες στο Αβέιρο μπορεί να τυλίξουν άλλα 200.000 στρέμματα.

Οι αρχές έχουν κλείσει αρκετούς αυτοκινητόδρομους περιλαμβανομένου ενός τμήματος του κύριου αυτοκινητόδρομου που ενώνει τη Λισαβόνα με το Πόρτο, και ανέστειλε τις σιδηροδρομικές συνδέσεις σε δύο σιδηροδρομικές γραμμές στη βόρεια Πορτογαλία.


ΠΗΓΗ: newsit.gr