Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Πάνος Γερμανός: Επέκταση στις ΗΠΑ για τη Sunlight

H Sunlight του Ομίλου εταιριών Πάνου Γερμανού επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα τελευταία έξι χρόνια η Sunlight έχει έντονη παρουσία στην Αμερική, έτσι η ίδρυση της Sunlight Batteries USA Inc στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας θεωρήθηκε ένα πολύ σημαντικό και αναγκαίο βήμα προς την ολοκλήρωση του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξής της.
Πρόκειται για μια μεγαλεπήβολη επένδυση που αγγίζει σε πρώτη φάση τα 6,5 εκατ. δολάρια ενώ σε πλάνο τριετίας αναμένεται να φτάσει τα 10 εκατ. δολάρια. Σημειώνεται πως και η τοπική κυβέρνηση της Βόρειας Καρολίνας σχεδιάζει να παρέχει χρηματοδότηση ύψους 400.000 δολαρίων στην ελληνική επένδυση η οποία ανοίγει 46 νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα με τη νέα θυγατρική, το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα τεθεί σε λειτουργία και η μεγάλη μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών λιθίου που ιδρύει ο Όμιλος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η μονάδα αυτή θα έχει συνολική επιφάνεια 9.700 τ.μ. και θα ενισχύσει σημαντικά την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας.

Πηγή άρθρου:  www.infocom.gr